300
g bravčovej hlavy, ¼ kg bravčových pľúcok, 100 g pečene, 100 g
masti, cibuľa, strúčik cesnaku, 80 g ryže, soľ, mleté čierne
korenie, majorán, 60 g masti
Bravčovú
hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20
minút. Mäkké mäso vyberieme a hlavu vykostíme. Na masti upražíme
nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso aj cibuľu zomelieme. Ryžu
uvaríme vo vývare, v ktorom sme varili mäso. Uvarenú pomiešame s
mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak rozotretý so soľou,
majorán i mastný vývar a všetko dobre premiešame. Plníme do
dobre umytých bravčových čriev pokrájaných na 20 cm kusy z
jednej stran uzavretých drievkom. Naplníme ich striekačkou,
uzavrieme drievkom i na druhom konci a vo vývare ich varíme 10-15
minút. Potom ich vyberieme, vložíme do studenej vody a dáme
celkom vychladnúť na lopár. Upečieme ich na bravčovej masti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára