piatok 30. septembra 2016

Jaternice-recept

300 g bravčovej hlavy, ¼ kg bravčových pľúcok, 100 g pečene, 100 g masti, cibuľa, strúčik cesnaku, 80 g ryže, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 60 g masti
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké mäso vyberieme a hlavu vykostíme. Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso aj cibuľu zomelieme. Ryžu uvaríme vo vývare, v ktorom sme varili mäso. Uvarenú pomiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak rozotretý so soľou, majorán i mastný vývar a všetko dobre premiešame. Plníme do dobre umytých bravčových čriev pokrájaných na 20 cm kusy z jednej stran uzavretých drievkom. Naplníme ich striekačkou, uzavrieme drievkom i na druhom konci a vo vývare ich varíme 10-15 minút. Potom ich vyberieme, vložíme do studenej vody a dáme celkom vychladnúť na lopár. Upečieme ich na bravčovej masti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára