1
kg zemiakov, 500 g cukety, 200 g varenej slaniny, 2 cibule, 200 g
nemastnej krkovičky, tuk na vymastenie formy, lyžica oleja, 500 g
smotany, 4 vajcia, soľ a korenie a muškátový oriešok
Očistené
zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na 0,5 cm kolieska.
Cukety umyjeme, očistíme a tiež nakrájame na kolieska. Slaninu
nakrájame na kocky. Do vymastenej misy striedavo ukladáme kolieska
zemiakov a cukety, povrch posypeme slaninou. Očistenú cibuľu a
krkovičku nasekáme nadrobno, podusíme na horúcom oleji a
preložíme do misky. Smotanu zmiešame s vajcami, soľou a korením
a nastrúhaným muškátovým orieškom, pridáme zmes cibule a
krkovičky. Zemiaky a cuketu zalejeme smotanovou zálievkou a všetko
dáme do vyhriatej rúry na 45 minút zapiecť. Hotové posypeme
petržlenom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára