200
g morských rakov, 3 papriky, 140 g bulguru, červená cibuľa,
rajčiak, 4 reďkovky, zväzok petržlenovej vňate, zväzok mäty
priepornej, 2 lyžice panenského olivového oleja, lyžička
nakrájanej citrónovej kôry, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ,
korenie
Morských
rakov olúpeme a pražíme na panvici s olejom 5 minút,
osolíme, okoreníme a dáme vychladnúť. Papriky rozkrojíme
po dĺžke na polovice a odstránime žilky, potom ich ponoríme
na niekoľko minút do vriacej vody, dáme odkvapkať a vychladnúť.
Do misy vložíme syr a zalejeme 2,5 dl horúcej vody, necháme
postáť 20 minút dovtedy, kým sa voda a syr nespoja do jednej
masy. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, vložíme ju do
misky, zalejeme dostatočným množstvom horúcej vody, necháme
postáť 10 minút a dáme odkvapkať. Rajčinu a reďkovky
nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať a mätu nadrobno
nakrájame. V nádobe zmiešame syr s cibuľou, pridáme
rajčinu, reďkovky, petržlen, mätu, kôru z citróna
a citrónovú šťavu, morské raky, zvyšok oleja, osolíme
a pomiešame. Touto zmesou plníme polovičky paprík
a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára