200
g bravčového a 200 g teľacieho mäsa zo stehna, 200 g sviečkovice,
80 g údenej slaniny, 140 g bravčovej masti, 60 g cibule, 50 g leča,
mleté čierne korenie, soľ, 200 g šampiňónov, 80 g poľovníckej
salám, 200 g ryže, hlávkový šalát, zeleninová
paprika
Zemiaková slama: 1 kg zemiakov, 150 g masti, soľ
Zemiaková slama: 1 kg zemiakov, 150 g masti, soľ
Bravčové
a teľacie mäso a sviečkovicu pokrájame na 50 g medailóniky,
ktoré opečieme na masti. Na výpek dáme lečo, podusíme, posolíme
a naň dáme medailóniky. Zo salámy urobíme košíčky tak, že ju
pokrájame na kolieska, ktoré opečieme. Šampiňóny udusíme na
pokrájanej údenej slanine a cibuli. Každú dávku podávame na
ryžovom podklade po dĺžke, a to bravčový, teľací a
sviečkovicový medailónik. Na to dáme salámový košíček
naplnený šampiňónmi a lečom, podlejeme šťavou a okolo uložíme
zemiakovú slamu a udusenú ryžu. Prizdobíme lístkami hlávkového
šalátu a krúžkami papriky.
Zemiaková slama: Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky a tie na slamu. V horúcej masti ich vyprážame do červena. Potom ich ocedíme, necháme odkvapkať a napokon posolíme.
Zemiaková slama: Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky a tie na slamu. V horúcej masti ich vyprážame do červena. Potom ich ocedíme, necháme odkvapkať a napokon posolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára