pondelok 6. februára 2017

Zapekaná tekvica

800 g mladych tekvic, sol, 200 g hladkej muky, 3 vajcia, 0,2 l mlieka, 1 lyzicu oleja, olej na vyprazanie, 50 g struhaneho syra, 1 dl kyslej smotany, nadrobno posekana zelena petrzlenova vnat
Tekvicu umyjeme, olupeme, zbavime jadrovnika a pokrajame na platky, ktore osolime a nechame chvilu odlezat. Z muky, vajec, mlieka, soli a oleja vypracujeme hustejsie cesticko, v ktorom obalime osusene platky tekvice a v rozohriatom oleji ich z obidvoch stran vyprazime do zlata. Takto vyprazane tekvice poukladame do ohnovzdornej misy, posypeme postruhanym syrom, zalejeme smotanou a vo vyhriatej rure kratko zapecieme. Pred podavanim jedlo posypeme nadrobno posekanou zelenou petrzlenovou vnatou. Vhodnou prilohou moze byt zemiakova kasa a rozne salaty z cerstvej zeleniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára