750 g zadneho hovadzieho masa, 50 g slaniny, cibula, 3 lyzice oleja, lyzica masla, 150 g korenovej zeleniny, bobkovy list, nove korenie, cele cierne korenie, trochu octu, 200 g nakladanych hub, vyvar, stava z polovice citrona, 3 dl slahacky, lyzica hladkej muky, cierne korenie, sol
Cely kus masa prespikujeme slaninou, osolime zo vsetkych stran prudko opecieme na rozohriatom oleji. Medzitym na rozpustenom masle oprazime platky korenovej zeleniny a kolieska cibule, okorenime a prisolime. Potom okyslime octom a pridame nakladane huby. Na tento podklad vlozime opecene maso, pokvapkame ho citronovou stavou a podlejeme vyvarom. Prikryte dusime v rure domakka. Makke maso vyberieme a stavu vydusime na tuku, pridame muku a oprazime. Za staleho miesania rozriedime zvyskom vyvaru a prilejeme smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára