1 kg telacej hrude, 3 zemle, 2 dl mlieka, 50 g cibule, 50 g oleja, 50 g udenej slaniny, 3 vajcia, sol, mlete cierne korenie, trosku muskatoveho orieska, petrzlenova vnat, 20 g masla
Maso vykostime a do jeho vnutra urobime nozom dostatocne hlboku a siroku kapsu. Zemle namocime do mlieka. CIbulu nadrobno pokrajame a opecieme na 2 velkych lyziciach oleja. Zemle vyzmykame a zmiesame s pripravenou cibulou a so slaninou, pokrajame na kocky. Primiesame vajcia, dochutime solou, mletym ciernym korenim, postruhanym muskatovym orieskom a pridame umytu, posekanu petrzlenovu vnat. Premiesame a naplnime kapsu v mase touto plnkou. Naplnenu kapsu zasijeme hrubsou nitou. Maso prudko opecieme na zvysnom oleji, dame do rury a pecieme za obcasneho podlievania. Pred ukoncenim maso potrieme maslom a dopecieme do ruzova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára