piatok 24. februára 2017

Rybie karbonátky

400 g rybieho filé ,2 suchšie rožky, 4 lžíce rozomletých ovsených vločiek ,1 vajíčko ,1 špetka korenie na ryby, korenie na mleté mäso, soľ,  strúhanka , olej
Polorozmrazené filé namelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rohlíky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé okrúhle karbonátky, tie obalíme v strúhanke, oklepeme a necháme chvíľu postáť.Vyprážame na oleji na miernom plameni z oboch strán, alebo na vymastenom plechu v rúre tiež z oboch strán.
Po vypražení uložíme na kuchynskú utierku. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára