sobota 18. februára 2017

Srnčie stehno na smotane

600 g srncieho stehna, 60 g udenej slaniny, 20 g masti, 100 g korenovej zeleniny, 40 g cibule, muskatovy orech, tymian, nove korenie, mlete cierne korenie, borievky, 2 dl kyslej smotany, 20 g hladkej muky, 1/4 dl cerveneho vina, citronova stava, sol
Maso zbavime kosti, odblanime a prespikujeme pruzkami udenej slaniny. Posolime a ak treba, zviazeme motuzikom. Na masti oprazime ocistenu korenovu zeleninu pokrajanu na kolieska a cibulu, pridame maso,ktore rychlo opecieme z oboch stran, podlejeme vodou a dusime. Pocas dusenia okorenime muskatovym orechom, tymianom a ostatnymi koreninami. Makke maso vyberieme, stavu zahustime smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku, povarime, pretrieme cez sito a vlejeme do nej vino a citronovou stavou. Maso pokrajame na rezne a podlejeme stavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára