3 kg masa z bravcovej hlavy, 500 g bravcovych srdc, 400 g kozi alebo bravcovych noziciek, sol, mlete cierne korenie, majoran, 2-3 struciky cesnaku
Bravcovu hlavu umyjeme a uvarime tak, aby sa dalo maso od kosti dobre pooberat. Srdce predvarime a pokrajame na male kusky. Koze alebo nozicky varime osobitne. Ked su makke, dame ich vychladnut a potom ich zomelieme dvakrat na jemnom mlynceku. Vsetky masove suroviny dame spolu, pridame sol, mlete cierne korenie, majoran a pretlaceny cesnak. Zmes dobre premiesame, pridame 7 dl ovaru, naplime dokladne ocisteneho mechura, otvor zasijeme bielou nitou. Varime asi 1 az 1 a 1/2 hodiny. Potom tlacenku vyberieme a dame na chladne miesto. Zatazime ju dostickou na 5-6 hodin.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára