Cesto: Bielka vyslahame s cukrom do peny, pridame po jednom zltku, preosiatu muku zmiesanu s kakaom, praskom do peciva a stipkou soli. Zmes vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie a upecieme. Po upeceni stiahneme papier a z platu povykrajujeme kolieska o priemere 6,5 cm.
Maslovy krem: Maslo vymiesame s cukrom do penista a nechame v chlade stuhnut.
Plnka: Piskoty a kusky cesta, co zostali po vykrajovani posekame na male kusky, pridame k nim maslo, pokrajane kandizovane ovocie, rumovu aromu a zalejeme stavou. Zmiesanim urobime polotuhu piskotovu hmotu. Vychladnute kolieska potrieme maslovym kremom a na krem vytvarujeme z piskotovej plnky jezkov. Jezkov polejeme cokoladovou polevou a nechame stuhnut. Po stuhnuti polevy, zo zvysneho masloveho kremu urobime jezkom pichliaciky. Jezkov ozdobime: vyrobime ocka, nufacik a na pichliace poukladame jojo zele cukriky. Vlozime este na chvilu do chladu, aby stuhli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára