pondelok 6. februára 2017

Ježkovia s jojo cukríkmi

4 vajcia, 4 lyzice praskoveho cukru, 4 lyzice polohrubej muky, lyzicu kakaa, stipku soli, cokoladovu polevu, zele cukriky jojo, cukriky na ocka Piskotova plnka: 240 g okruhlych piskot, 100 g kandizovaneho ovocia, 200 g masla, 200 ml ovocnej stavy, rumovu prichut 
Cesto: Bielka vyslahame s cukrom do peny, pridame po jednom zltku, preosiatu muku zmiesanu s kakaom, praskom do peciva a stipkou soli. Zmes vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie a upecieme. Po upeceni stiahneme papier a z platu povykrajujeme kolieska o priemere 6,5 cm. 
Maslovy krem: Maslo vymiesame s cukrom do penista a nechame v chlade stuhnut. 
Plnka: Piskoty a kusky cesta, co zostali po vykrajovani posekame na male kusky, pridame k nim maslo, pokrajane kandizovane ovocie, rumovu aromu a zalejeme stavou. Zmiesanim urobime polotuhu piskotovu hmotu. Vychladnute kolieska potrieme maslovym kremom a na krem vytvarujeme z piskotovej plnky jezkov. Jezkov polejeme cokoladovou polevou a nechame stuhnut. Po stuhnuti polevy, zo zvysneho masloveho kremu urobime jezkom pichliaciky. Jezkov ozdobime: vyrobime ocka, nufacik a na pichliace poukladame jojo zele cukriky. Vlozime este na chvilu do chladu, aby stuhli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára