Bravčové stehno, olej, anglická slanina, cibuľa, rajčiaky, paprikové struky, mrkva, karfiol, kaleráby, soľ, čierne korenie, solamyl
Mäso (500 g ) nakrájať na kocky, cibule (4) nadrobno, slaninu (50 g ) na kocky, mrkvy (5), kaleráby (2) karfiol (pol), rajčiaky (4) a paprikové struky (4) nakrájať na drobnejšie kúsky.
Mäso opražiť na dvoch lyžiciach oleja, zvlášť na rozpečenej slanine speniť cibuľu, potom k nej pridať zeleninu a soľ, podliať a dusiť. Mäso dusiť zvlášť, pokiaľ možno vo vlastnej šťave či nepatrne podlievané. Zeleninu nechať vydusiť, zahustiť lyžičkou solamylu, pridať k nej takmer mäkké mäso, prípadne podliať a dodusiť. Šťavu nechať redšiu. Príloha: žemľové knedle.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára