pondelok 13. februára 2017

Zeleninový guláš

Bravčové stehno, olej, anglická slanina, cibuľa, rajčiaky, papri­kové struky, mrkva, karfiol, kaleráby, soľ, čierne korenie, solamyl
Mäso (500 g) nakrájať na kocky, cibule (4) nadrobno, slaninu (50 g) na kocky, mrkvy (5), kaleráby (2) karfiol (pol), rajčiaky (4) a paprikové struky (4) nakrájať na drobnejšie kúsky.
Mäso opražiť na dvoch lyžiciach oleja, zvlášť na rozpečenej slanine speniť cibuľu, potom k nej pridať zeleninu a soľ, podliať a dusiť. Mäso dusiť zvlášť, pokiaľ možno vo vlastnej šťave či nepatrne podlievané. Zeleninu nechať vydusiť, zahustiť lyžičkou solamylu, pridať k nej takmer mäkké mäso, prípadne podliať a dodusiť. Šťavu nechať redšiu. Príloha: žemľové knedle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára