piatok 17. februára 2017

Smažený mozoček s cesnakovou nátierkou

600 g bravcoveho mozocka, 100 g muky, 5 vajec, 200 g struhanky, 2 struciky cesnaku, 1l oleja, 1/4 hlavky kelu, 1/4 hlavky cinskeho kelu, 3 mrkvy, 1 KL horcice, 1 dl smotany, 0,5 dl sucheho bieleho vina, 2 viazanicky petrzlenovej vnate, sol, mlete cierne korenie
Z dokladne umyteho a odblaneneho mozocka vytvarujeme pagacika. Obalime ich v muke, v rozslahanych vajciach, v struhanke, a potom osmazime na rozpalenom oleji. Do jedneho rozslahaneho vajicka nastruhame cesnak a vmiesame horcicu. Za staleho miesania opatrne prilijeme tolko oleja, aby sme ziskali hustu majonezu. Primiesame smotanu a podla vlastnej chuti osolime, okorenime, prilijeme vino a nasypeme nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat. Mrkvu nakrajame na tenke rezanceky, mierne osolime a smazime na niekolkych kvapkach rozpaleneho oleja. Potom pridame na pruzky nakrajane hlavky kelu. Osolime, okorenime a este niekolko minut nechame vsetko prazit.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára