utorok 21. februára 2017

Kurča na červenom víne

kurca, 1/2 CL soli, 1/2 CL cervenej papriky, stipka cierneho korenia, mala cibula, 3 PL oleja, 1 PL masla, 1/8 l zeleninoveho vyvaru, 1/4 l sucheho cerveneho vina, 3 paradajky, 1/2 CL suseneho tymianu, 100 g kyslej smotany
Kurca rozporcujeme na 8 dielov a odstranime z neho vsetok tuk, porcie potrieme solou, mletou paprikou a mletym ciernym korenim. DO velkej panvice dame zohriat maslo, olej a nakrajanu cibulu, opecieme v nej kusky kurcata zo vsetkych stran. Potom kusky dame do hrnca na dusenie, podlejeme vypecenym tukom a polovickou vina, dusime prikryte 35 minut. Paradajky olupeme, rozstvrtime a vyberieme semiernka. Stvrtky paradajok, tymian a zvysok vina pridame ku kuratu 10 minut pred dodusenim. Smotanu takmer vsetku vmiesame do omacky a zvyskom ozdobime kurca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára