Bôčik (600 g) a lalok (250 g) nakrájať na kocky, cibule (4 väčšie) nadrobno, feferónky (5) tiež nadrobno, roztrieť cesnak (3 strúčiky).
Cibuľu speniť na štyroch lyžiciach masti, primiešať sladkú papriku (5 lyžičiek), zapražiť, zľahka podliať, pridať rajčiakový pretlak (6 lyžíc), priviesť do varu, pridať mäso, osoliť a za opatrného podlievania dusiť. Keď je mäso mäkké, vybrať, pridať feferónky a nechať vydusiť na tuk. Posypať troma lyžicami múky, zapražiť, znovu opatrne podliať, prevariť, pridať cesnak a kyslú smotanu (2 dl), dosoliť, šťavu prepasírovať, znovu prehriať, vrátiť mäso a krátko povariť. Príloha: žemľové knedle.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára