pondelok 13. februára 2017

Paprikáš zo zabíjačky

bôčik, lalok, masť, cibuľa, rajčia­kový pretlak, cesnak, hladká múka, kyslá smotana, feferónky alebo štipľavé papriky, sladká paprika, soľ
Bôčik (600 g) a lalok (250 g) na­krájať na kocky, cibule (4 väčšie) nadrobno, feferónky (5) tiež nad­robno, roztrieť cesnak (3 strúčiky).
Cibuľu speniť na štyroch lyžiciach masti, primiešať sladkú papriku (5 lyžičiek), zapražiť, zľahka pod­liať, pridať rajčiakový pretlak (6 ly­žíc), priviesť do varu, pridať mäso, osoliť a za opatrného podlievania dusiť. Keď je mäso mäkké, vy­brať, pridať feferónky a nechať vydusiť na tuk. Posypať troma lyži­cami múky, zapražiť, znovu opatr­ne podliať, prevariť, pridať ces­nak a kyslú smotanu (2 dl), dosoliť, šťavu prepasírovať, znovu pre­hriať, vrátiť mäso a krátko povariť. Príloha: žemľové knedle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára