500 g hovadzieho masa, sol, 100 g slaniny, trosku sterilizovanej paie, 80 g masti, 70 g cibule, mleta cervena paprika, 50 g hladkej muky, 1/2 dl smotany
Maso umyjeme, osusime a rozrezeme na plat, ktory naklepeme, osolime a poukladame nan platky slaniny a kusky kapie. Stocime a previazeme nitou. Na tuku oprazime do zlata pokrajanu cibulu, pridame mletu papriku a trosku horucej vody. Zavin opecieme na masti zo vsetkych stran, potom vlozime k cibuli a dusime pod pokrievkou, az pokial je maso makke. V priebehu dusenia maso polievame stavou. Makke maso vyberieme, stavu vydusime na tuk, zaprasime mukou a este dobre povarime. Ked sa zacne stava od tuku oddelovat, pridame smotanu. Omacku precedime a podavame so zavinom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára