pondelok 6. februára 2017

Hroznový posúch

200 g polohrubej muky, 2 KL suseneho drozdia, 50 g cukru, balicek vanilinoveho cukru Poleva: 100 ml sladkej smotany, zltok, balicek instantneho kremu s vanilkovou prichutou bez varenia, 1 Pl cukru 
Plnka: 50 g roztopeneho vychladnuteho masla, 120 ml mlieka, 250 g svetleho hrozna, 250 g modreho hrozna 
Vsetky suroviny na cesto premiesame. Cesto dame do vymastenej formy. Dookola urobime trosku vyssi okraj. Nechame 15 minut oddychovat prikryte pri izbovej teplote. Hrozno umyjeme, osusime, rozkrojime, odstranime jadierka a poukladame na cesto. Suroviny na polevu zmiesame a nalejeme na hrozno. Formu vlozime do predhriatej rury na 200 stupnov 30 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára