pondelok 13. februára 2017

Zabíjačkový guláš

Krkovička, lalok, vnútornosti (ob­ličky, slezina, jazyk, srdce, pe­čeň, mozoček, trochu krvi), ci­buľa, masť, sladká paprika, ces­nak, hladká múka, rasca, vývar, soľ, majorán
Krkovičku (400 g), lalok (250 g) a vnútornosti (200 g) nakrájať na kocky, cibule (5) nadrobno, rozotrieť cesnak (4 strúčiky).
Na štyroch lyžiciach masti speniť cibuľu, miešať a opražiť. Pridať mäso aj vnútornosti, okrem mozočka, nechať dusiť vo vlastnej šťave. Zaprášiť múkou (4 lyžice), zapražiť, pridať rascu, soľ, sladkú papriku (4 lyžičky, možno pridať už s mäsom), nechať speniť, podliať vývarom, pridať mozoček, cesnak a za podlievania výva­rom dodusiť. Príloha: chlieb.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára