Plnka: 600 g ceresni, 500 g tvarohu, nastruhana kora a stava z citrona, 4 vajcia, 175 g cukru, balicek vanilkoveho pudingu, pohar sladkej slahacky, 75 g mletych mandli, stipku nastruhaneho muskatoveho orieska, citronova prichut, vanilka, trochu struhanky
Maslo nakrajame na kocky, pridame muku, cukor, vajce kypriaci prasok a rukou vypracujeme cesto. Nechame pol hodiny odlezat v chlade. Tvaroh zmiesame s citronovou korou a stavou, pridame vajcia, cukor, pudingovy prasok a smotanu. Pridame nastruhane mandle a muskatovy oriesok. Tortovu formu vymazeme etukom, vysypeme struhanou a vlozime do nej cesto tak, aby okraj tvoril vysku 3 cm. Cesto popichame vidlickou a posypeme mandlami. Na cesto vylejeme polovicu plnkovej masy, poukladame na nu 2/3 odkostkovanych ceresni a doplnime plnkou. Zvysne ceresne lahko poukladame navrch. Kolac pecieme pri miernej teplote 60 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára