1 hus, sol, mlete cierne korenie, tuk na pecenie, citronova stava, vyvar na podlievanie
Plnka: 70 g masla, 2 vajcia, 2 zemle, 1/2 salky mlieka, sol, mlete cierne korenie, 100 g gastanov
Ocistenu, umytu hus osolime zvnutra i zvonku, okorenime a naplnime gastanovou plnkou. Naplnenu hus dame na pekac, v ktorom sme rozpustili tuk. Pokvapkame ju citronovou stavou a pecieme v rure. Pocas pecenia polievame vyvarom. Podavame so zemiakovou kasou.
Plnka: Maslo so zltkami vymiesame do peny, pridame v mlieku namocene a vytlacene zemle, osolime, okorenime mletym ciernym korenim. Premiesame, pridame upecene a na hrubsie posekane gastany. Nakoniec zlahka vmiesame tuhy sneh z bielkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára