1 predna cast kralika, sol, 6 zrniek cierneho korenia, 2 zrnka noveho korenia, 1 cibulu, 100 g karotky, 70 g petrzlenu, 50 g zeleru, zelena petrzlenova vnat
Mäsové knedličky: 150 g kralicieho masa, 1 celu kraliciu pecen, 1 cibulu, 1 zemlu, 30 g masti, 1 lyzicu hladkej muky, 1 vajce, 3 struciky cesnaku, sol, majoran, mlete cierne korenie, struhanka
Maso dame varit do studenej vody, osolime, okorenime a po polhodine varenia pridame ocistenu cibulu a zeleninu. Uvarene maso vykostime, pokrajame a vlozime spat do polievky. Podavame so zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno a s masovymi knedlickami.
Masove knedlicky: Maso, pecen a cibulu zomelieme, premiesame s namocenou zemlou, mastou, mukou, vajcom a cesnakom rozotretym so solou. Ochutime majoranom, okorenime mletym ciernym korenim a podla potreby zahustime struhankou. Zo zmesi sformujeme knedlicky, ktore varime 10 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára