Jablka rozdelime na osminky. Jednotlive osminky osupeme. Jablka pofrkame citronovou stavou a potom ich dame na plamen. Do hrnca dame lyzicu medu. Pridame kusok masla a nasypeme jablka. Nechame ich dusit. Miesame opatrne, aby sa jablka nerozlamali, mali by ostat v osminkach. Pokial sa dusia, urobime dve omelety. Vajicka rozdelime na zltka a bielka, pridame lyzicu vanilkoveho cukru a dve lyzice slahackovej smotany. Dobre vymiesame. Do vymiesanych zltkov pridame tuhy sneh z bielkov a zlahka premiesame. Na panvici urobime dve francuzske omelety. Do panvice dame roztopit 30 g masla, ked bude maslo horuce, vlejeme polovicku cesta a zo zaciatku, kym omeleta nezacne tuhnut, ju miesame ako prazenicu. Ked zacne tuhnut, tak ju iba odliepame vareskou od stien panvice a nechame oprazit. Neotacame ju, omeleta sa prazi iba s jednej strany, z druhej ostava polosurova, na ktoru sa navrstvi krem. Udusene a makke jablka odstavime z ohna a jemne vmiesame makky nizkotucny tvaroh. Miesame opatrne, aby sa jablka nepolamali. Omeletu opatrne vyberieme z panvice, presunieme na tanier a polejeme jablkovo-tvarohovou naplnou. Pokial su omelety vacsie, navrstvime iba jednu polovicu omelety a prehneme ju.
pondelok 6. februára 2017
Omeleta s tvarohovo jablkovou náplňou
4 vajicka, 2 PL slahackovej smotany, 1 PL vanilkoveho cukru Tvarohovo-jablkova napln: 3 jablka, 1 PL medu, stavu z citrona, kusok masla, makky nizkotucny tvaroh, mleta skorica na posypanie
Jablka rozdelime na osminky. Jednotlive osminky osupeme. Jablka pofrkame citronovou stavou a potom ich dame na plamen. Do hrnca dame lyzicu medu. Pridame kusok masla a nasypeme jablka. Nechame ich dusit. Miesame opatrne, aby sa jablka nerozlamali, mali by ostat v osminkach. Pokial sa dusia, urobime dve omelety. Vajicka rozdelime na zltka a bielka, pridame lyzicu vanilkoveho cukru a dve lyzice slahackovej smotany. Dobre vymiesame. Do vymiesanych zltkov pridame tuhy sneh z bielkov a zlahka premiesame. Na panvici urobime dve francuzske omelety. Do panvice dame roztopit 30 g masla, ked bude maslo horuce, vlejeme polovicku cesta a zo zaciatku, kym omeleta nezacne tuhnut, ju miesame ako prazenicu. Ked zacne tuhnut, tak ju iba odliepame vareskou od stien panvice a nechame oprazit. Neotacame ju, omeleta sa prazi iba s jednej strany, z druhej ostava polosurova, na ktoru sa navrstvi krem. Udusene a makke jablka odstavime z ohna a jemne vmiesame makky nizkotucny tvaroh. Miesame opatrne, aby sa jablka nepolamali. Omeletu opatrne vyberieme z panvice, presunieme na tanier a polejeme jablkovo-tvarohovou naplnou. Pokial su omelety vacsie, navrstvime iba jednu polovicu omelety a prehneme ju.
Jablka rozdelime na osminky. Jednotlive osminky osupeme. Jablka pofrkame citronovou stavou a potom ich dame na plamen. Do hrnca dame lyzicu medu. Pridame kusok masla a nasypeme jablka. Nechame ich dusit. Miesame opatrne, aby sa jablka nerozlamali, mali by ostat v osminkach. Pokial sa dusia, urobime dve omelety. Vajicka rozdelime na zltka a bielka, pridame lyzicu vanilkoveho cukru a dve lyzice slahackovej smotany. Dobre vymiesame. Do vymiesanych zltkov pridame tuhy sneh z bielkov a zlahka premiesame. Na panvici urobime dve francuzske omelety. Do panvice dame roztopit 30 g masla, ked bude maslo horuce, vlejeme polovicku cesta a zo zaciatku, kym omeleta nezacne tuhnut, ju miesame ako prazenicu. Ked zacne tuhnut, tak ju iba odliepame vareskou od stien panvice a nechame oprazit. Neotacame ju, omeleta sa prazi iba s jednej strany, z druhej ostava polosurova, na ktoru sa navrstvi krem. Udusene a makke jablka odstavime z ohna a jemne vmiesame makky nizkotucny tvaroh. Miesame opatrne, aby sa jablka nepolamali. Omeletu opatrne vyberieme z panvice, presunieme na tanier a polejeme jablkovo-tvarohovou naplnou. Pokial su omelety vacsie, navrstvime iba jednu polovicu omelety a prehneme ju.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára