Ovocie očistíme, banán prekrojíme pozdĺžne a pokrájame na kúsky. Ananás nekrájame, len scedíme šťavu. Na panvici si skaramelizujeme cukor, pridáme ovocie, podlejeme vodou a šťavou z konzervy, pridáme lyžičku škorice a povaríme cca 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do kyslej smotany pridáme vanilkový cukor a vymiešame dohladka. Šľahačku pripravujeme klasickým spôsobom. Na dno pohárov dáme pár piškót a zalejeme džúsom, ktorý sme si pripravili, aby pekne nasiakli a zmäkli. Na ne dáme po lyžici krému z kyslej smotany a tak pridáme lyžicu - dve ovocia. Opäť zalejeme smotanovým krémom a naň uložíme ešte jednu vrstvu ovocia. Nakoniec vytvoríme "šľahačkový klobúčik," ktorý posypeme grankom, prípadne strúhanou čokoládou.
pondelok 6. februára 2017
Sladká dobrota
1 balíček detských piškót., 6 pl kryštálového cukru., 2 dcl vody., 2 balíčky vanilkového cukru., 1 kl škorice., 2 kyslé smotany., 1 šľahačku., 6 kl granka., mlieko na šľahačku., ovocie (banán, ananás, mandarínky)
Ovocie očistíme, banán prekrojíme pozdĺžne a pokrájame na kúsky. Ananás nekrájame, len scedíme šťavu. Na panvici si skaramelizujeme cukor, pridáme ovocie, podlejeme vodou a šťavou z konzervy, pridáme lyžičku škorice a povaríme cca 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do kyslej smotany pridáme vanilkový cukor a vymiešame dohladka. Šľahačku pripravujeme klasickým spôsobom. Na dno pohárov dáme pár piškót a zalejeme džúsom, ktorý sme si pripravili, aby pekne nasiakli a zmäkli. Na ne dáme po lyžici krému z kyslej smotany a tak pridáme lyžicu - dve ovocia. Opäť zalejeme smotanovým krémom a naň uložíme ešte jednu vrstvu ovocia. Nakoniec vytvoríme "šľahačkový klobúčik," ktorý posypeme grankom, prípadne strúhanou čokoládou.
Ovocie očistíme, banán prekrojíme pozdĺžne a pokrájame na kúsky. Ananás nekrájame, len scedíme šťavu. Na panvici si skaramelizujeme cukor, pridáme ovocie, podlejeme vodou a šťavou z konzervy, pridáme lyžičku škorice a povaríme cca 3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do kyslej smotany pridáme vanilkový cukor a vymiešame dohladka. Šľahačku pripravujeme klasickým spôsobom. Na dno pohárov dáme pár piškót a zalejeme džúsom, ktorý sme si pripravili, aby pekne nasiakli a zmäkli. Na ne dáme po lyžici krému z kyslej smotany a tak pridáme lyžicu - dve ovocia. Opäť zalejeme smotanovým krémom a naň uložíme ešte jednu vrstvu ovocia. Nakoniec vytvoríme "šľahačkový klobúčik," ktorý posypeme grankom, prípadne strúhanou čokoládou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára