2 PL oleja rozohrejeme v ohnovzdornej mise. Vsypeme 2 stredne cibule, jemne nakrajame a smazime na slabom ohni do zlatista. Pridame 1,5 kg kurcata nakrajane na porcie a 250 g rajciakov, olupanych, zbavenych semien, pokrajanych a dusime zakryte na slabom ohni 10 minut. Pridame 1 a 1/2 PL papriky a ochutime. Prilejeme 175 ml vody, zakryjeme a este dusime na slabom ohni. Odkryjeme a ak zostava vela tekutiny, dusime dalej nezakryte dalsich 15 minut, kym sa tekutina neodpar. 2 PL kyslej smotany a 1 PL muky vymiesame dohladka. Porcie kurcata vyberieme a udrziavame ich teple. Smotanovu zmes vmiesame do zvysnej stavy v mise a za staleho miesania varime dalsich 5-10 minut, kym omacka nieje husta a hladka. Pridame 1 strednu zelenu papriku pokrajanu na platky zbavenu semien a rebier a 2 PL smotany na slahanie a zamiesame. Kurca vlozime spat do misy a povarime dalsich 5-7 minut. Podavame s varenou ryzou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára