Umyte cibulky nakrajame na tenke platky, umyte paradajky na osminky. Kukuricu nechame odkvapkat. Cibulku, paradajky a kukuricu premiesame so syrom. Zo 6 lyzic oleja z octu, horcice, medu, korenia, otrhanych listkov byliniek a zo soli pripravime zalievku a premiesame ju so salatom, ktory nechame odlezat. Najemno rozotrety cesnak zmiesame so zvysnym olejom a zmesou potrieme z oboch stran krajceky chleba. Opecieme ich dochrumkava na troche oleja, potom ich nakrajame na kocky, ktore dame na salat tesne pred podavanim.
sobota 11. februára 2017
Provensálsky šalát
zvazok cibuliek, 800 g paradajok, konzerva sladkej kukurice, 200 g tvrdeho syra rozkrajaneho na rezanceky, 8 lyzic olivoveho oleja, 4 lyzice bylinkoveho octu, 2 lyzicky horcice, 1/2 lyzicky medu, sol, korenie, pol zvazku tymianu a pol zvazku majoranky, strucik cesnaku, 3 krajceky celozrnneho chleba
Umyte cibulky nakrajame na tenke platky, umyte paradajky na osminky. Kukuricu nechame odkvapkat. Cibulku, paradajky a kukuricu premiesame so syrom. Zo 6 lyzic oleja z octu, horcice, medu, korenia, otrhanych listkov byliniek a zo soli pripravime zalievku a premiesame ju so salatom, ktory nechame odlezat. Najemno rozotrety cesnak zmiesame so zvysnym olejom a zmesou potrieme z oboch stran krajceky chleba. Opecieme ich dochrumkava na troche oleja, potom ich nakrajame na kocky, ktore dame na salat tesne pred podavanim.
Umyte cibulky nakrajame na tenke platky, umyte paradajky na osminky. Kukuricu nechame odkvapkat. Cibulku, paradajky a kukuricu premiesame so syrom. Zo 6 lyzic oleja z octu, horcice, medu, korenia, otrhanych listkov byliniek a zo soli pripravime zalievku a premiesame ju so salatom, ktory nechame odlezat. Najemno rozotrety cesnak zmiesame so zvysnym olejom a zmesou potrieme z oboch stran krajceky chleba. Opecieme ich dochrumkava na troche oleja, potom ich nakrajame na kocky, ktore dame na salat tesne pred podavanim.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára