sobota 11. februára 2017

Provensálsky šalát

zvazok cibuliek, 800 g paradajok, konzerva sladkej kukurice, 200 g tvrdeho syra rozkrajaneho na rezanceky, 8 lyzic olivoveho oleja, 4 lyzice bylinkoveho octu, 2 lyzicky horcice, 1/2 lyzicky medu, sol, korenie, pol zvazku tymianu a pol zvazku majoranky, strucik cesnaku, 3 krajceky celozrnneho chleba
Umyte cibulky nakrajame na tenke platky, umyte paradajky na osminky. Kukuricu nechame odkvapkat. Cibulku, paradajky a kukuricu premiesame so syrom. Zo 6 lyzic oleja z octu, horcice, medu, korenia, otrhanych listkov byliniek a zo soli pripravime zalievku a premiesame ju so salatom, ktory nechame odlezat. Najemno rozotrety cesnak zmiesame so zvysnym olejom a zmesou potrieme z oboch stran krajceky chleba. Opecieme ich dochrumkava na troche oleja, potom ich nakrajame na kocky, ktore dame na salat tesne pred podavanim.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára