nedeľa 5. februára 2017

Ryžový nákyp s tvarohom

100 g ryze, 4 dl mlieka, 50 g masla, 100 g cukru, 50 g tvarohu, zltok, 1 dl mlieka, vanilka, citronova kora, bielok, 20 g masla, 20 g krupice
Ryzu preberieme, umyjeme a sparime vriacou vodou. Zalejeme mliekom a nechame na sporaku prejst varom. Zakrytu vlozime do rury a udusime z 3/4. Medzitym vymiesame maslo s cukrom a zltkom do peny. Do vymiesaneho pridamr rozdrvenu vanilku, citronovu koru, jemne zomlety tvaroh a mlieko. Chvilu pomiesame a pridame vychladnutu udusenu ryzu. Nakoniec zlahka zamiesame tuhy sneh uslahany z bielka. Masu dame do formy vymastenej maslom a vysypanej krupicou. Pecieme v mierne teplej rure 20 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára