nedeľa 5. februára 2017

Jablková žemľovka s tvarohom

400 g sendvica, 300 g makkeho tvarohu, 200 g jablk, vajce, 100 g praskoveho cukru, 1/2 l mlieka, citronova kora, mleta skorica, 20 g masla, struhanka na vysypanie plechu
Do pretreteho tvarohu pridame zltok, vacsiu cast cukru, nastruhanu citronovu koru a osupane jemne nastruhane jablka. Vsetko dobre premiesame. Sendvic nakrajany na platky pokropime mliekom a ulozime na plech vymasteny maslom a vysypany struhankou. Na vrstvu sendvica dame vrstvu tvarohu, na to znovu vrstvu sendvica a takto striedame, az kym neprideme k poslednej vrstve tvarohu. Zapekame v rure, vo vodnom kupeli, potrieme snehom uslahanym z bielka, pocukrime a dame prudko zapiect.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára