utorok 13. septembra 2016

Zmrzlinová roláda-recept

6 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva. Krém: 3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 maslo, 100 g pražených mandlí, 1 zmrzlinu.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame polohrubú múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vajcia a cukor šľaháme nad parou asi 5 minút. Po vychladnutí zmiešame s maslom. Cesto rozvinieme, vyberieme papier a na cesto navrstvíme krém. Posypeme polovicou opražených, posekaných mandlí. Na okraj cesta dáme hranolčeky zmrzliny, posypeme druhou polovicou mandlí a zvinieme do rolády. Dáme zmraziť do mrazničky. Po zmrazení vrch ozdobíme krémom a mandľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára