piatok 30. septembra 2016

Labužnícka misa

200 g bravčového a 200 g teľacieho mäsa zo stehna, 200 g sviečkovice, 80 g údenej slaniny, 140 g bravčovej masti, 60 g cibule, 50 g leča, mleté čierne korenie, soľ, 200 g šampiňónov, 80 g poľovníckej salám, 200 g ryže, hlávkový šalát, zeleninová paprika
Zemiaková slama: 1 kg zemiakov, 150 g masti, soľ
Bravčové a teľacie mäso a sviečkovicu pokrájame na 50 g medailóniky, ktoré opečieme na masti. Na výpek dáme lečo, podusíme, posolíme a naň dáme medailóniky. Zo salámy urobíme košíčky tak, že ju pokrájame na kolieska, ktoré opečieme. Šampiňóny udusíme na pokrájanej údenej slanine a cibuli. Každú dávku podávame na ryžovom podklade po dĺžke, a to bravčový, teľací a sviečkovicový medailónik. Na to dáme salámový košíček naplnený šampiňónmi a lečom, podlejeme šťavou a okolo uložíme zemiakovú slamu a udusenú ryžu. Prizdobíme lístkami hlávkového šalátu a krúžkami papriky.
Zemiaková slama: Zemiaky očistíme, pokrájame na tenké plátky a tie na slamu. V horúcej masti ich vyprážame do červena. Potom ich ocedíme, necháme odkvapkať a napokon posolíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára