piatok 30. septembra 2016

Jarný koktail

175 g šalátovej uhorky, 100 g reďkovky, 175 – 200 g hlávkového šalátu, 150 g údených morčacích pŕs (najlepšie vcelku), ½ zväzku pažítky, 1 žĺtok, 40 g medu, 25 g horčice, 1 PL bieleho vínneho octu, 5 PL oleja, soľ, ml.č.korenie
Uhorku nastrúhame, reďkovku nakrájame na prúžky, šalát rozoberieme na listy, pažítku nase-káme najemno, mäso nakrájame na prúžky. Med, horčicu, ocot, žĺtok zmiešame v miske, po-maly prilievame olej, osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Do zálievky vložíme listy šalátu a necháme ich uležať. Zmiešame uhorky, reďkovky, mäso a zmes rozdelíme na 4 porcie. Tie ozdobíme šalátovými listami a zálievkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára