piatok 30. septembra 2016

Bravčové mäso dusené na rasci

½ kg bravčového mäsa z pliecka, 60 g bravčovej masti, soľ, 50 g cibule, rasca, 30 g hladkej múky na zahustenie
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Do rajnice dáme bravčovú masť, nadrobno pokrájanú cibuľu a upražíme ju do zlatožlta. Potom pridáme pokrájané mäso, rascu, soľ a dusíme vo vlastnej šťave. Občas ho podlejeme horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlatožlta, zalejeme vodou, dobre pomiešame a povaríme, aby bola hladká. Na mäso ju pretlačíme cez sitko a ešte niekoľko minút povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára