piatok 30. septembra 2016

Morčací stejk s chrumkavou kôrkou

4 plátky z morčacích pŕs, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Chrumkavá kôrka: 2 cibule, strúčik cesnaku, 10 g masla, viazanička petržlenovej vňate, 20 g masla, 2 PL strúhanky, 1 PL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citrónu, 50 g tvrdého syra

Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým čiernym korením a prikryté necháme odstáť pri izbovej teplote. Na kôrku ošúpeme cibuľu a cesnak, nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania opražžíme 5 g masla. Petržlenovú vňať umyjeme, nasekáme a pridáme k cibuli a cesnaku. Na druhej panvici zohrejeme zvyšných 5 g masla, prisypeme strúhanku a opražíme dozlatista. Zamiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Morčacie rezne prudko opražíme na horúcom masle z oboch strán. Potom na minime z každej strany necháme prepiecť 4 minúty. Posolíme. Na stejky rozdelíme cibuľovo bylinkovú zmes, posypeme strúhankou asyrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapečieme na najvyššom stupni. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára