štvrtok 22. septembra 2016

Dusená zelenina

karfiol, 250 mrkvy, 500 g zemiakov, 0,25 l vody, soľ, 50 g ságy vita, 3 PL sezamových semienok
Bylinková omáčka: viazanička pažítky, viazanička petržlenu a krkošky, 3 výhonky citrónovej medovky lekárskej, strúčik cesnaku, smotanový jogurt, 2 PL mlieka, 1 PL rastlinného oleja, 2 ČL strúhaného chrenu, soľ, korenie, citrónová šťava

Bylinky umyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Strúčik cesnaku očistíme a rozpučený ho pridáme k bylinkám. Primiešame jogurt, mlieko a olej. Ochutíme. Očistený karfiol umyjeme a rozdelíme na hlavičky. Očistenú mrkvu a ošúpané zemiaky umyjeme a nakrájame na kúsky. Vodu, soľ a zemiaky vložíme do tlakového hrnca. Pridáme zeleninu. Podľa návodu výrobcu dusíme 5-8 minút. Na roztopenej ságe vita opražíme sezamové semiačka. Zeleninu a zemiaky vyberieme, polejeme maslom so semiačkami a podávame s bylinkovou omáčkou, ozdobené krkonoškou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára