piatok 23. septembra 2016

Pečený králik

Králičie mäso najprv zbavíme nepríjemnej príchute tým, že ho sparíme osolenou vriacou vodou. V pekáči roztopíme maslo, pridáme nakrájanú zeleninu (petržlen, mrkvu, zeler) a cibuľu, opražíme dozlata, vložíme osoleného králika a pomaly pečieme asi hodinu. Keď mäso začne mäknúť, zalejeme ho červeným vínom a trochou mäsového vývaru, pridáme sušené šípky, lyžicu octu a dopečieme domäkka. Osobitne si pripravíme karamel tak, že roztopíme lyžicu masla, pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru a necháme za stáleho miešania na slabom ohni zhnednúť. Potom do karamelu zamiešame lyžicu hladkej múky a vymiešame riedku zápražku, ktorú pridáme do vypečenej šťavy zo zajaca. Nakoniec ju ochutíme citrónovou šťavou, pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry, povaríme a precedíme. Omáčku, ktorá má mať pikantnú kyslastú chuť, podávame osobitne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára