štvrtok 22. septembra 2016

Cibuľová torta

4 cibule, 80 g slaniny, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 2 PL polohrubej múky, muškátový oriešok, olej, soľ
Cesto: 50 g helie, 100 g múky, žĺtok, soľ

Na doske zmiešame 100 g múky s heliou, žĺtkom a štipkou soli. Cesto dobre vymiesime a necháme 30 minút odležať. Na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu pražíme na oleji na veľmi miernom plameni 30 minút. Keď je cibuľa už mäkká, pridáme 2 PL múky. Pokračujeme v smažení a po niekoľkých minútach pridáme mlieko rozriedené jedným pohárom vody. Povaríme 15 minút. Nakoniec pridáme soľ, muškátový oriešok a vyšľahané vajcia. Cesto vyvaľkáme a vložíme ho na dno tortovej formy a vylejeme naň už hotovú masu. Tortu pečieme v rúre 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára