štvrtok 22. septembra 2016

Papriky plnené morskými rakmi a bulgurom

200 g morských rakov, 3 papriky, 140 g bulguru, červená cibuľa, rajčiak, 4 reďkovky, zväzok petržlenovej vňate, zväzok mäty priepornej, 2 lyžice panenského olivového oleja, lyžička nakrájanej citrónovej kôry, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie
Morských rakov olúpeme a pražíme na panvici s olejom 5 minút, osolíme, okoreníme a dáme vychladnúť. Papriky rozkrojíme po dĺžke na polovice a odstránime žilky, potom ich ponoríme na niekoľko minút do vriacej vody, dáme odkvapkať a vychladnúť. Do misy vložíme syr a zalejeme 2,5 dl horúcej vody, necháme postáť 20 minút dovtedy, kým sa voda a syr nespoja do jednej masy. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, vložíme ju do misky, zalejeme dostatočným množstvom horúcej vody, necháme postáť 10 minút a dáme odkvapkať. Rajčinu a reďkovky nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať a mätu nadrobno nakrájame. V nádobe zmiešame syr s cibuľou, pridáme rajčinu, reďkovky, petržlen, mätu, kôru z citróna a citrónovú šťavu, morské raky, zvyšok oleja, osolíme a pomiešame. Touto zmesou plníme polovičky paprík a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára