štvrtok 22. septembra 2016

Maková torta

200 g práškového cukru,200 g mletého maku,10 g rastlinného tuku,20 ml rumu,1/2 kôra z citróna,1 štipka soli,6 žĺtkov,6 bielkov,50 g hrubej múky,30 g maizeny,rastlinný tuk a strúhanka na vymazanie formy
Tretinu tuku vyšľaháme do penista s cukrom, pridáme citrónovú ôru, soľ, rum a dobre premiešame. Pomaly, za stáleho miešania pridávame žĺtky. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Mak, múku a maizenu dobre premiešame. Do maslovej peny pozvoľna vmiešavame sneh, pridáme makovú zmes a dôkladne, pomaly premiešame, Tortovú formu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a naplníme. Pečieme v predhriatej rúre pri strednej teplote. Po upečení tortu necháme vychladnúť vo forme , až potom uvoľníme. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo ľubovoľnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára