štvrtok 22. septembra 2016

Papriky plnené ryžou

4 žlté papriky, 300 g ryže, 100 g cibule, mrkva, 80 g zeleru, 50 g ságy vita, 30 g strúhaného syra, 1 l mäsového vývaru, ½ lyžičky rajčiakového pretlaku, soľ
Papriky vložíme na 5 minút do vriacej vody, potom dáme odkvapkať a vychladnúť. Rozrežeme ich napoly a znútra dokonale vyčistíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na 30 g ságy vita, pridáme ryžu a pražíme niekoľko minút. Postupne pridávame mäsový vývar a varíme až do zmäknutia ryže. Nakoniec pridáme do ešte horúcej zmesi zvyšok ságy vita, syr, soľ, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a rajčiakový pretlak. Takto pripravenou ryžou rovnomerne naplníme papriky a pečieme ich ešte 10 minút v stredne teplej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára