2
vajcia, 50 g čokolády, 100 g masla, 50 g múky, 50 g cukru, trochu
soli.
250
ml šľahačkovej smotany, 20 ml Amaretto di Saronno, 50 g čokolády,
1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček čokoládovej polevy,
cukrovinkové ozdoby, čokoládová ryža na posypanie.
Čokoládu
a maslo roztopíme. Vlažné dáme do misy a spolu s cukrom a
vajciami vyšľaháme do peny. Soľ a múku zmiešame a po lyžiciach
opatrne zamiešame do cesta. Plech vymastíme maslom a vysypeme
múkou. Položíme naň cesto a vyhladíme ho. Pečieme v rúre
predhriatej na 180 oC asi 15 až 18 minút. Vyberieme, položíme na
mriežky z grilu a dáme do mrazničky na 1 až 2 hodiny. Medzitým
dáme do hrnca šľahačkovú smotanu, čokoládu, Amaretto a
vanilkový cukor, roztopíme a necháme vychladnúť. Čokoládovú
smotanu vyšľaháme dotuha. Polovicu zmrazeného cesta natrieme
vyšľahanou čokoládovou smotanou. Prikryjeme druhou polovicou
cesta a znova dáme zmraziť. Keď aj čokoládová šľahačka
zmrzne, vyberieme a nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky.
Polejeme čokoládovou polevou. Tortičky ozdobíme cukrovinkovými
ozdobami alebo posypeme čokoládovou ryžou a znova dáme zmraziť.
Zmrzlinové tortičky môžeme podávať ku káve, obľúbené sú aj
s rôznymi sezónnymi ovocnými šalátmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára