štvrtok 22. septembra 2016

Fašírkový koláč z plechu

1,5 kg mletého mäsa, 3 žemle, 3 vajcia, 2 cibule, 4 ČL kapár, čerstvý tymian, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 3 červené papriky, 200 g ovčieho syra, 2 ČL štipľavej horčice, soľ, korenie, mletá paprika
Mleté mäso, žemle a vajcia zamiešame, pridáme k nim ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, posekané kapary, tymian a rozotretý cesnak. Cukety očistíme, umyjeme, pozdĺžne rozrežeme a nakrájame na plátky. Očistené papriky nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti a ovčí syr na kocky. 2/3 zeleniny a syra pridáme k zmesi so sekaným mäsom, výdatne ochutíme a dobre zmiešame. Mäsovú zmes rozotrieme navlhčenými rukami rovnomerne po celom vymastenom plechu. Zvyšok zeleniny a syra poukladáme navrch a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 45 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára