štvrtok 22. septembra 2016

Fašírka

stará žemľa, cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, 300 g mletého mäsa, vajce, zarovnaná PL horčice, soľ, korenie, syr gouda, 4 zelené olivy, 4 vykôstkované sušené slivky, 2 plátky slaniny, 20 g sekaných mandlí, mrkva, jablko, karí korenie, 2 PL oleja
Mleté mäso, do vody namočenú a vytlačenú žemľu, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajce, horčicu a posekanú vňať osolíme, okoreníme a dobre zamiešame. Potom fašírkovú masu rozdelíme na 3 časti. Nadrobno nakrájame syr a olivy primiešame ich do jednej tretiny masy mletého mäsa. Do druhej tretiny primiešame nadrobno nakrájané sušené slivky, slaninu a mandle. Mrkvu a jablko umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a primiešame k tretej časti masy, ktorú dochutíme karí korením. Z každej strany fašírkovej masy vytvarujeme 4 fašírky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára