piatok 30. septembra 2016

Bravčová sviečkovica na smotane

½ kg bravčovej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 40 g masla, 30 g mrkvy, 20 g petržlenu, 20 g zeleru, 30 g cibule, 1 ½ dl kyslej smotany, 15 g hladkej múky, citrónová šťava, cukor
Sviečkovicu prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a okoreníme. Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a upražíme na masle. Do upraženej zeleniny pridáme sviečkovicu, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dobre premiešame, pridáme citrónovú šťavu a trochu cukru, povaríme a pretlačíme cez sitko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára