sobota 24. septembra 2016

Dusená tekvica s paradajkami

600 g tekvice, 100 ml kyslej smotany, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, drvená rasca, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať , štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, soľ.
Olúpanú tekvicu zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji, pridáme tekvicu a opražíme. Osolíme, posypeme rascou, pridáme petržlenovú vňať, olúpané a nakrájané paradajky. Podlejeme, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia nemiešame. Keď je tekvica polomäkká, zalejeme ju kyslou smotanou, posypeme štipľavou mletou červenou paprikou, prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a udusíme domäkka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára