štvrtok 22. septembra 2016

Klopsy na smotane

40 dag teľacieho mäsa, 6 dag masti, 2 dag mrkvy, 2 dag petržlenu, 2 dag zeleru, 4 dag cibule, 2 dag hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, 1/4 dl bieleho vína, ocot, citrónová kôra, čierne korenie, soľ, voda
Teľacie mäso zomelieme, posolíme, rozdelíme na časti, ktoré sformujeme do tvaru rezňov a z obidvoch strán opečieme na masti. Potom rezne vyberieme na tanier. Na masti opražíme očistenú, pokrájanú zeleninu, neskôr pridáme pokrájanú cibuľku, ktorú necháme zapeniť. Potom pridáme opečené rezne, korenie, soľ, kúsok citrónovej kôry, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké rezne vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, okyslíme, prilejeme víno a precedíme na rezne.
Podávame s ryžou, knedľou, makarónmi alebo krupicovými haluškami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára