piatok 16. septembra 2016

Zemiaky pečené v rúre s pikantným plesňovým syrom

4 zemiaky, 100 g gorgonzoly, 8 vlašských orechov, 8 šalviových listov, soľ, korenie
Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, no neošúpeme. Na každom urobíme pozdĺžne 4 rovnomerné zárezy. Každý zemiak trošku osolíme a uložíme na štvorec papiera na pečenie. Všetky poukladáme na rozprestretý alobal. Dobre ich zabalíme a vložíme na mriežku do stredu vyhriatej rúry a pečieme hodinu. Zemiaky sú opečené, ak ihlica ľahko preniknú do stredu. Syr nakrájame na plátky, orechy rozbijeme, vyberieme jadierka a nasekáme ich. Zemiaky vyberieme z rúry, otvoríme kornúty, malým nožíkom opatrne roztvoríme rezy v zemiakoch a do každého z nich vložíme plátok syra a kúsok orecha. Každý zemiak obložíme šalviovými listami a opäť vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí. Ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára