4
zemiaky, 100 g gorgonzoly, 8 vlašských orechov, 8 šalviových
listov, soľ, korenie
Zemiaky
dôkladne umyjeme, osušíme, no neošúpeme. Na každom urobíme
pozdĺžne 4 rovnomerné zárezy. Každý zemiak trošku osolíme a
uložíme na štvorec papiera na pečenie. Všetky poukladáme na
rozprestretý alobal. Dobre ich zabalíme a vložíme na mriežku do
stredu vyhriatej rúry a pečieme hodinu. Zemiaky sú opečené, ak
ihlica ľahko preniknú do stredu. Syr nakrájame na plátky, orechy
rozbijeme, vyberieme jadierka a nasekáme ich. Zemiaky vyberieme z
rúry, otvoríme kornúty, malým nožíkom opatrne roztvoríme rezy
v zemiakoch a do každého z nich vložíme plátok syra a kúsok
orecha. Každý zemiak obložíme šalviovými listami a opäť
vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí.
Ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára