štvrtok 22. septembra 2016

Šťavnatá torta

5 vajec,200 g práškového cukru,150 g orechov,1 lyžica kakaa,2 jablká,2 lyžice hrubej múky,50 g hrozienok,3 dcl šľahačkovej smotany,2 balenia vanilkového cukru,višňový džem,50 g čokolády
Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme pomleté orechy, postrúhané jablká, posekané hrozienka, múku a všetko primiešame k žĺtkom. Do tortovej formy vymazanej maslom, vysypanej múkou, nalejeme celú masu a pomaly pečieme. Povrch upečenej torty potrieme višňovým džemom, na ktorý rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom. Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme celými višňami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára