piatok 30. septembra 2016

Bratislavský tokáň

400 g sviečkovice a 400 g bravčového mäsa zo stehna, 80 g bravčovej masti, 120 g cibule, 200 g šampiňónov, ¾ dl kyslej smotany, 15 g rajčiakového pretlaku, ½ dl šľahačky, 200 g hrášku, mletá červená paprika, soľ
Umytú sviečkovicu a bravčové mäso pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme mäso a rýchlo opražíme. Potom pridáme rajčiakový pretlak, červenú papriku, očistené šampiňóny sparené vo vriacej vode, hrášok a soľ, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Pred podaním zjemníme smotanou. Na hotové jedlo dávame ešte ušľahanú šľahačku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára