½ bravčovej hlavy., 200 g bravčových vnútorností (slezina., pľúca., pečeň)., 50 g krúp., cibuľu., celé čierne a nové korenie., soľ., 2 dl bravčovej krvi., 2 strúčiky cesnaku., majorán
Očistenú polovicu hlavy rozsekáme, vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a varíme 30 minút. Potom pridáme pokrájané vnútornosti , krúpy, očistenú cibuľu, celé a nové korenie, soľ a všetko spolu varíme do mäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme, mäso vykostíme a pokrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv, povaríme, dochutíme rozotretým cesnakom, majoránom a nakoniec vložíme späť pokrájané mäso a vnútornosti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára