štvrtok 22. septembra 2016

Kalerábovo mrkvový nákyp

250 g zemiakov, 150 g jedlých zelených hrachových strukov, 250 g mrkvy, 2 kaleráby, šalotka, 30 g palmarínu, soľ, korenie, 1 ČL sušeného majoránu, 150 g kyslej smotany, 200 g šľahačky, 3 vajcia, 100 g goudy, ½ viazaničky petržlenu
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky. Očistenú umytú mrkvu pozdĺžne rozkrojíme a spolu s očisteným, umytým kalerábom, nakrájaným na plátky, a nadrobno nasekanou šalotkou 5 minút povaríme v osolenej vode a potom scedíme. Zemiaky a zeleninu navrstvíme do vymastenej formy a polejeme zmesou z kyslej smotany, šľahačky, vajec a nadrobno nakrájaného syru. Kalerábovo mrkvový nákyp pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 45 minút. Hotový nákyp zdobíme najemno posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára