štvrtok 22. septembra 2016

Kuracie rolky

4 kuracie prsia bez kože, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl vývaru, 1 dl suchého bieleho vína, lyžička múky, 50 g strúhaného parmezánu, aromatické bylinky, kôra z citróna, olivový olej, soľ a peper /ml.čierne korenie/
Aromatické bylinky a cesnak nadrobno nakrájame a zmiešame ich s citrónovou kôrou aj so strúhaným syrom. Zmes osolíme, pokoreníme. Kuracie prsia odblaníme a nakrojíme ako knihu. Otvoríme a vnútro potrieme aromatickou zmesou. Potom prsia zvinieme a prepichneme špáradlami, aby sa neotvorili. Do hlbokého pekáča dáme olej. Keď je horúci, vložíme doň rolky a zo všetkých strán ich opečieme do zlatista. Rolky vyberieme a v tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Upraženú cibuľku poprášime múkou, podlejeme vývarom a vínom, vložíme rolky, posypeme ich koreninami a dusíme 25 minút. Z roliek vyberieme špáradlá a podávame ich spolu s omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára